Forum PIERWSZE OFICJALNE POLSKIE FORUM MINIALKOHOLISTÓW MANIAKÓW!!! Strona Główna PIERWSZE OFICJALNE POLSKIE FORUM MINIALKOHOLISTÓW MANIAKÓW!!!
Forum poświęcone jest kolekcjonowaniu miniaturowych buteleczek z alkoholem i wszelkim sprawom z tym związanym.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

LIKIER JAGERMEISTER

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PIERWSZE OFICJALNE POLSKIE FORUM MINIALKOHOLISTÓW MANIAKÓW!!! Strona Główna -> LIKIERY I INNE
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ixi61
Moderator
Moderator



Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 3694
Przeczytał: 5 tematów

Pomógł: 14 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 10:33, 03 Paź 2011    Temat postu: LIKIER JAGERMEISTER

--------------------------------------------------------------------[link widoczny dla zalogowanych]


Jägermeister


Jägermeister Niemiecki likier o zawartości alkoholu 35% (ABV). Jest to jeden z najbardziej znanych likierów aromatyzowanych owocami. Jägermeister jest produkowany od roku 1934. Na rynek wprowadził go Curt Mast, który był przyjacielem Hermana Göringa.
Jednak to nie Curt a Günter Mast, syn brata Curta, po wojnie zamienił wytwórnię likieru, z lokalnego przedsiębiorstwa w światowego gracza. Tak zostało do dzisiaj.

Proces produkcji Jägermeister'a

Proces produkcji likieru jest skomplikowany ze względu na ilość składników. Na smak likieru składa się bowiem 56 różnych ziół, owoców, korzeni i kor drzew z całego świata. Wszystkich składników używa się w starannie dobranych ilościach i proporcjach. Po zmieszaniu wszystkich składników w specjalnych kadziach następuje ich maceracja. Zbiorniki wypełniane są mieszaniną zimnej wody i alkoholu. Po 2-3 dniach ekstrakt jest wypompowywany. Proces ten powtarza się do sześciu razy. W ten sposób otrzymuje się kilka frakcji, które są łączone w odpowiednich proporcjach a następnie leżakowane w dębowych beczkach przez rok. Po leżakowaniu ekstrakt przechodzi proces filtracji, po czym dodaje się do niego płynny cukier, karmel, wodę i alkohol a następnie filtruje ostatni raz. W rezultacie powstaje nieprzesłodzony likier o delikatnie owocowym smaku w charakterystycznej zielonej butelce.

Jak podawać Jägermeister?

Zwykle likier serwowany jest schłodzony w małych kieliszkach 50ml.




[link widoczny dla zalogowanych]

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum PIERWSZE OFICJALNE POLSKIE FORUM MINIALKOHOLISTÓW MANIAKÓW!!! Strona Główna -> LIKIERY I INNE Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin